7 клас (2)

31.10.2014 16:04

 

І варіант

 

  1. Прізвище вченого, який запропонував термін «клітина»: а) Т. Шванн; б) Р. Вірхов; в) Р. Гук; г) К. Бер.
  2. Подразливість – це: а) процес засвоєння речовин; б) здатність організмів до відтворення собі подібних; в) здатність організмів до сприйняття певних впливів зовнішнього і внутрішнього середовища та відповіді на них; г)здатність до переміщення у просторі.
  3. Наукові назви видів складаються з: а)двох слів; б) трьох слів; в) родової і видової назви; г) одного слова.
  4. Установіть послідовність таксономічних категорій у систематиці квасолі звичайної, і запишіть починаючи з найнижчого: а)родина Бобові; б) відділ Покритонасінні; в) клас Дводольні; г) порядок Бобоцвіті; д) вид Квасоля звичайна; е) рід Квасоля.
  5. Дати визначення понять: орган, гетеротрифи, сапротрофи.
  6. Назвіть основні компоненти клітини.

 

ІІ варіант

 

  1. Укажіть основну ознаку прокаріотів: а) відсутність мітохондрій; б) відсутність ядра; в) відсутність хлоропластів; г) відсутність оболонки.
  2. Рух – це: а) процес засвоєння речовин; б) здатність організмів до відтворення собі подібних; в) здатність організмів до сприйняття певних впливів зовнішнього і внутрішнього середовища та відповіді на них; г)здатність до переміщення у просторі.
  3. Міжнародні наукові назви організмів наводяться мовою: а)українською; б) англійською; в) латинською; г) німецькою.
  4. Установіть послідовність таксономічних категорій у систематиці пшениці твердої, починаючи з найвищого: а)родина Тонконогові; б) відділ Покритонасінні; в) клас Однодольні; г) порядок Тонконогоцвіті; д) вид Пшениця тверда; е) рід Пшениця.
  5. Дати визначення понять: клітина, автотрофи, паразити.
  6. Назвіть особливості рослинної клітини.